ODISPRO’da Hızlı Stok Ekleme Özelliği Yayında!

ODISPRO ile teklif, sözleşme, sipariş, irsaliye ve fatura ekranlarında barkod okuyucu desteğiyle birlikte seri bir biçimde ürün ekleme imkanı veren “Hızlı Stok Ekleme” özelliğini kullanıma sunmaktan mutluluk duyarız.


Hızlı Stok Ekleme Özelliği İle Neler Yapabilirim?
  • Ürün adından, Ürün kodundan arama yaparak istediğiniz ürüne hızlıca erişebilirsiniz.
  • Birden çok ürünü aynı anda hızlıca ekleyebilirsiniz.
  • Kategorisine göre ürünleri hızlıca seçerek istediğiniz ürün grubuna ulaşabilirsiniz.
  • Barkod okuyucu ile seri bir biçimde ürün ekleyebilirsiniz.

Hızlı Stok Eklemeyi Nasıl Kullanırım?

Fatura ekranında sol alt bölümde “Hızlı Stok Ekle” butonuna basarak ya da F8 tuşuna basarak Hızlı Stok Ekleme ekranını açabilirsiniz.


Açılan ekranda üst bölümde “Miktar” ve “Arama” bölümleri bulunmaktadır. Sol bölümde “Kategoriler”, sağ bölümde ise “Stoklar” bulunmaktadır.


Arama bölümüne stok adını ya da stok kodunu yazarak sağ alt bölümdeki stokların oradaki verilere göre süzülmesini sağlayabilirsiniz, “Aşağı ve Yukarı Yön Tuşları” ile stoklar içerisinde gezebilirsiniz, “Enter” tuşuna basarak stoğun faturaya eklenmesini sağlayabilirsiniz. Klavyede “CTRL” tuşuna basılı iken herhangi bir rakama basarsanız “Miktar” bölümünün değiştiğini göreceksiniz. Örneğin CTRL tuşu ile birlikte 3’e basarsanız miktar otomatik 3 olacak ve seçtiğiniz üründen faturaya 3 adet ürün eklenecektir. Seçilen tüm ürünler altta bilgi ekranında gösterilecek ve eklediğiniz son ürün de altta bilgi ekranında gösterilecektir.


Kategori Bazında Filtreleme

Ekranın sol alt bölümünde bulunan “Kategori” bölümünde yalnızca seçtiğiniz kategoriye ait ürünleri görmek için seçim yapabilirsiniz, hızlı işlem için “CTRL” tuşuna basılıyken “Yukarı ve Aşağı Yön Tuşlarına” basarak kategoriler içerisinde hızlıca gezinebilirsiniz.


Özel Arama Filtresi Oluşturma

Arama işlemlerinde “%” işareti kullanarak daha etkin süzme yapabilirsiniz. Örneğin: arama bölümüne “bosch%kombi” yazdığınızda “bosch” ile başlayan, “kombi” ile biten tüm stokları süzebilirsiniz, arada farklı modeller yazılmış olsa bile tamamı bu filtrenin içerisinde gelecektir.


Barkod Okuyucu İle Kullanım

Hızlı stok ekranını açtıktan sonra bilgisayarınıza bağlı bir barkod okuyucu varsa, faturaya eklemek istediğiniz stokların barkodlarını okuyucuya okuttuğunuzda faturaya otomatik eklenecektir.

3 adet ürün eklemek istediğinizde önce “CTRL” tuşu basılıyken 3’e basınız, “Miktar” hanesi değişecektir, sonrasında ürünün barkod numarasını okutmanız yeterlidir. Eklenen ürün bilgileri ekranın alt bölümünde gösterilecektir. Eğer okutulan barkod numarasına ait bir stok bulunamadıysa program kırmızı renkte uyarı verecektir.