İş Takip Programı Nedir? Nasıl Kullanılır?
İş takip programı kullanarak işletmenizde gerçekleşen işlerin durumlarını detaylarıyla kontrol edersiniz. İş takibi programı, iş akışının yönetimini sorunsuz sağlayarak şirkete avantaj sağlayan programdır. Takip programlarının amacı yapılan işle alakalı görevlerin zamanında bitirilmesini sağlamaktır. İş takip programı, görev yöneticisidir ve kullanımı oldukça kolaydır.
İş Takip Programı Nedir?
Sözleşmesi onaylanmış ve siparişi oluşturulmuş projelerde iş tanımında yer alan görevlerden birinin başladığı ve tamamlandığı tarihe kadar projeyi izlemeye yarayan bir yazılımdır. Projelerde departmanlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek ve üretkenliği artırmak için iş takip programı tercih edilmektedir. İş takip programını kullanan şirketlerin ortak görüşü projelerin iyi yönetildiği şeklindedir.
İş Takip Programı Kimler İçin Gereklidir?
İşletmesi olan herkes iş takip programı kullanabilir. Çoğunlukla proje bazlı iş akışına sahip şirketlerin iş takip programını tercih etme sebepleri; çalışanların iş ataması sürecinde projeye ait raporlama, detay ve iş sürecini yakından takip edebilmesi, proje maliyetlerini yönetebilmek gibi başlıca hususlardır.
Yaptığınız işin maliyetine göre teklif verdiğiniz, onaylanmış proje sözleşmenizin iş takibini kolaylıkla yapmanız ODISPRO’da mümkün.
Avantajları Nelerdir?
- İşletmenizde çalışan personele haftalık veya aylık iş programını planlayabilir, hangi personel hangi işle ilgilenecek organize edebilirsiniz.
- Proje bazlı çalışan personel veya ustanız hak ediş usulü gelir elde ediyorsa, işleri tanımlarken girdiğiniz hak ediş bedeli işi planladığınızda o işi yapan kişinin hesabına otomatik olarak atılır.
- Bir personelin hesabında tanımlı olan hak edişler, iş bazında revize edilebilir, onaylandıktan sonra carisine alacak olarak yansır ve alacak olarak takip edilir.
ODISPRO İş Takip Modülü İle;
Yapılması gereken işleri durumlarına göre sınıflandırarak takip edebilirsiniz.
Durumları şirketinizin çalışma sistemine göre tanımlayabilir, işlerin tanımladığınız durumlarda belirli bir akış üzerinden ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca durumları bölüm bazında sınıflandırabilir, her bölümün ya da personelin sadece kendi durumuyla ilgili işleri görmesini ve tamamlayınca bir sonraki duruma taşımasını sağlayabilirsiniz.
İşleri belirli bir bölüm ya da kişiye gönderebilir, ilgili bölümün ya da kişinin o işi takip etmesini sağlayabilirsiniz.
Her bir iş durumlar üzerinde ilerlerken, ilgili durumda girilmesini istediğiniz özel veriler varsa, parametre olarak tanımlayarak iş o duruma geldiğinde ilgili bölümlerin doldurulmasını sağlayabilirsiniz, bu sayede müşterinin işinin bir kartı oluşmuş olur ve geriye dönük işlerin tüm geçmişini takip edebilirsiniz.
İşleri durumlar üzerinde ilerletirken, her adımda hangi tarihte hangi personel tarafından ne iş yapılmış bunların kaydı tutulur ve tek tuşla işin geçmişi izlenebilir.
İşler durumlar üzerinden gönderilirken işi alacak olan personele özel not yazılarak gönderilebilir ve iş üzerindeki koordinasyonun artması sağlanabilir. Farklı sektörlerde birden çok faaliyetiniz varsa, bunların her biri için ayrı akışlar tanımlayabilir, her birinin işlerini ayrı takip edebilirsiniz.