ODISPRO E-Posta Giriş Sistemi

ODISPRO programına girerken firma kodunuzu hatırlamaya gerek kalmadan giriş yapabilmenize imkan veren E-Posta ile Giriş Sistemi ve Ödeme, Tahsilat, Fatura gibi işlemleri yaparken daha hızlı işlem yapmanızı sağlayacak Hızlı Cari Seçme Sistemi özelliği kullanıma sunulmuştur.


ODISPRO E-Posta ile Giriş Sistemi

Firma kodu kullanmadan sadece E-Posta ve Şifre kullanarak giriş yapılabilmesi amacıyla ODISPRO'da artık her kullanıcının bir E-Posta adresi tanımlaması gerekmektedir.

Eğer sistemde tanımlı bir E-Posta adresiniz yoksa, ODISPRO'ya ilk giriş anında sizden bir E-Posta adresi istenecektir. Buraya yazacağınız E-Posta adresinin ortak kullanılan bir adres olmamasına ve geçerli bir adres olmasına dikkat ediniz.


Dilerseniz kullanıcı yetki yönetim ekranından da kullanıcıların E-Posta adreslerini tanımlayabilirsiniz.


Hızlı Cari Seçme Özelliği

ODISPRO'da artık carilere işlem kaydı yaparken hızlı cari seçim sistemi devreye alınmıştır.

Bu sistemde aradığınız cariyi bulmak çok daha hızlı ve kolay olacaktır.


Hızlı Cari Seçme Özelliği ile Neler Yapabilirim.
  • Cari seçme ekranını açmaya gerek kalmadan hızlı bir şekilde cari adından arama yaparak işlem yapabilirsiniz.
  • Aradığınız cari sistemde kayıtlı değilse hızlı bir şekilde kaydedebilirsiniz.

Hızlı Cari Seçme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Örneğin yeni bir fatura kaydı yaparken artık Cari Adı kısmına tıkladığınızda sistemde kayıtlı olan carilerin listesi otomatik olarak gelecektir.


Cari Seçme

Klavyeden cari adını veya cari kodunu arama nesnesine girdiğinizde bu ad ya da kodu içeren cariler otomatik olarak listelenecektir.


Daha sonra seçmek istediğiniz carinin üzerine çift tıklayarak ya da klavyenizden Enter tuşuna basarak o cariyi otomatik olarak seçebilirsiniz.

Cari düzgün olarak seçildiğinde yanında yeşil bir imleç görünecektir. Cari düzgün olarak seçilmediyse kırmızı bır çarpı işareti görünecektir.



Yeni Cari Kaydı

Ayrıca bu özellik sayesinde artık Cariler ekranına gitmeden hızlı bir şekilde cari kaydı da yapabilirsiniz.

Eğer aradığınız Cari sistemde kayıtlı değilse, arama nesnesine çift tıkladığınızda ya da klavyeden Enter tuşuna bastığınızda Yeni Cari Kayıt ekranı açılacaktır.

Eğer aradığınız Cari sistemde kayıtlı ise, klavyeden Ctrl ve N tuşlarına aynı anda basarak ya da F6 tuşuna basarak ya da arama nesnesine çift tıklayarak yine Yeni Cari Kayıt ekranını açabilirsiniz. Buraya kaydettiğiniz yeni cari otomatik olarak seçilecektir.